2
4
1
5
3
previous arrow
next arrow

Schouderklachten

Schouderklachten kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan. Het kan zijn dat  er vooral ’s nachts veel pijn is. Of overdag met bepaalde bewegingen. Vaak straalt de pijn uit naar de bovenarm.

Schouderklachten worden ook vaak op andere plekken in het lichaam ervaren, terwijl het probleem toch echt de schouder is.

Maar ook is het mogelijk dat een nekprobleem schouderpijn oplevert.
De fysiotherapeut onderzoekt dus eerst waar de bron van de pijn of stijfheid zit. De behandeling is vervolgens sterk afhankelijk van de oorzaak.

In veel gevallen verhelpen fysiotherapie of manuele therapie en daarna training de klachten te verminderen. Soms zijn pijnstillende of ontstekingsremmende middelen nodig ter ondersteuning van het genezingsproces.

Als u een schouderoperatie gehad heeft dan is fysiotherapie veelal een onderdeel van de revalidatie. De orthopeed stelt het belastingsschema op -afhankelijk van de ingreep- en bij ons kan uw revalidatie verder begeleid worden. Fysiovisie-praktijken hanteren de meest recente inzichten van de revalidatieschema’s na schouderoperaties.