2
4
1
5
3
previous arrow
next arrow

Hoofdpijn en Duizeligheid

Verwijzing naar een in hoofdpijn of duizeligheid gespecialiseerde fysiotherapeut gebeurt door uw huisarts, uw KNO-arts, neuroloog of een andere specialist. U kunt ook zonder verwijzing terecht bij deze gespecialiseerde fysiotherapeut om deskundig advies te vragen. Allen zijn naast fysiotherapeut, ook manueel therapeut en/of orofaciaal fysiotherapeut.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er goede resultaten zijn te behalen bij de (manueel) therapeutische behandeling van een aantal vormen van hoofdpijn. Dit is met name het geval bij spierspanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en hoofdpijn als gevolg van kaakklachten.

De gespecialiseerde fysiotherapeut is daarnaast expert op gebied van diagnostiek en behandeling van duizeligheid gerelateerde klachten. Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid (BPPD) en duizeligheid vanuit de nek behoren tot zijn expertise.

Onze manueel therapeuten en orofaciaal fysiotherapeuten zijn uitgebreid geschoold in deze vormen van hoofdpijn en duizeligheid, en de structuren die betrekking daarop hebben. Daarom zijn zij bij uitstek geschikt voor behandeling van deze klachten. Samen met de patiënt kijken zij naar de behandelmogelijkheden om zo tot een gewenst eindresultaat te komen.

Klik hier voor PDF folder Hoofdpijn

Klik hier voor PDF folder Duizeligheid

Zoek naar praktijken in dit netwerk