2
4
1
5
3
previous arrow
next arrow

Kwaliteit, wat betekent dat?

Kwaliteit is meer dan alleen een goede fysiotherapeutische behandeling. De Fysiovisie-praktijken onderscheiden zich vooral omdat zij u, de patiënt, centraal stellen. U krijgt goede zorg op élk gebied:

Patiënt centraal
In de gezondheidszorg voelen veel patiënten zich een nummer. Soms is dat onvermijdelijk, vooral bij grote instellingen die met veel patiënten te maken hebben. De Fysiovisie-leden zijn echter lokale zelfstandige praktijken met een beperkte omvang, zodat de medewerkers de gelegenheid hebben om u echt te leren kennen.

Vakkennis en expertise
Er zijn in Nederland eigenlijk geen slechte fysiotherapeuten. Elke gediplomeerde fysiotherapeut verstaat zijn vak. De meerwaarde van de vereniging Fysiovisie is echter dat de praktijken en fysiotherapeuten veel met elkaar samenwerken. Zo kan, bij een gecompliceerde klacht, een fysiotherapeut van de ene praktijk een gespecialiseerde collega van een andere praktijk raadplegen. Daarnaast zoeken de leden van Fysiovisie in verenigingsverband voortdurend naar het verbeteren van bestaande technieken en innovaties. Ook ontmoeten de leden van Fysiovisie elkaar regelmatig bij bijeenkomsten en online om ervaringen te delen en nieuwe kennis op te doen.

Bereikbaarheid
Alle Fysiovisie-praktijken zijn goed bereikbaar en hebben parkeergelegenheid vlakbij de praktijk. Dit is een voorwaarde voor het lidmaatschap. Daarnaast zijn zij telefonisch goed bereikbaar en hanteren zij ruime openingstijden. Steeds meer Fysiovisie-praktijken zijn ook ’s avonds open.

Ruimte en apparatuur
Elke Fysiovisie-praktijk heeft een ruime oefenzaal en wachtkamer. Ook dit is een lidmaatschapscriterium. Verder beschikken de praktijken over alle benodigde materialen en apparatuur voor de reguliere fysiotherapieën en de specialisaties binnen hun praktijk.

Service
Service betekent dat alles draait om het welzijn van de patiënt. Zo is het is belangrijk dat u snel wordt geholpen. Daarom hanteert elke Fysiovisie-praktijk als uitgangspunt dat u al twee dagen na het maken van een afspraak bij de fysiotherapeut terecht kunt. Maar service betekent ook dat de fysiotherapeut de tijd voor u neemt. Zo krijgt u goede voorlichting over uw klacht of aandoening, een uitleg van wat er precies gebeurt in uw lijf en wat therapie voor u kan doen. Ook wordt het behandelplan samen met u besproken en vastgesteld.