2
4
1
5
3
previous arrow
next arrow

Vergoedingen 2022

De meeste mensen hebben bovenop de verplichte basisverzekering een aanvullende ziektekostenverzekering. Behandelingen bij de fysiotherapeut worden in de meeste gevallen door die aanvullende verzekering vergoed. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed verschilt per pakket en zorgverzekeraar, maar meestal is het voldoende om incidentele klachten en blessures te verhelpen.

Voor kinderen onder de 18 jaar komen de eerste 18 behandelingen altijd uit de basisverzekering.

Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport heeft een lijst opgesteld waarin chronische aandoeningen die voor vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking komen staan beschreven. Let op, dit geldt vanaf de 20e behandeling.

Behandeling bij artrose heup/knie en urine-incontinentie wordt direct uit de basisverzekering vergoed. Dit laatste alleen bij een geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Tijdelijk wordt ook Covid-19 herstelzorg vanuit de basisverzekering vergoed.

Of u een vergoeding krijgt via een aanvullende verzekering hangt af van de polis die u heeft afgesloten. Controleer hiervoor uw budget in uw polis. Uw zorgverzekeraar kan u meer informatie geven omtrent de mogelijkheden/kosten om voor meer fysiotherapie verzekerd te zijn.