previous arrow
next arrow
Slider

Vergoedingen 2019

In 2019 veranderen de vergoedingen voor fysiotherapie niet. Veel mensen denken dat ze de eerste 20 behandelingen zelf moeten betalen. In de meeste gevallen worden behandelingen door uw aanvullende zorgverzekering vergoed.

De meeste mensen hebben bovenop de verplichte basisverzekering een aanvullende ziektekostenverzekering. Behandelingen bij de fysiotherapeut worden in de meeste gevallen door die aanvullende verzekering vergoed. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed verschilt per pakket en zorgverzekeraar, maar meestal is het voldoende om incidentele klachten en blessures te verhelpen. Het kabinetsbeleid heeft hier geen invloed op. Op de website www.defysiotherapeut.com kunt u lezen welke aanvullende verzekeringen fysiotherapie prima vergoeden. Heeft u dus een incidentele klacht en een aanvullende ziektekostenverzekering, dan verandert er niets.

Voor kinderen onder de 18 jaar verandert er eveneens niets. De eerste 18 behandelingen komen altijd uit de basisverzekering.

Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport heeft een lijst opgesteld waarin de chronische aandoeningen die voor vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking komen staan beschreven.

Of u een vergoeding krijgt via een aanvullende verzekering hangt af van de polis die u heeft afgesloten. Controleer hiervoor uw budget in uw polis. Uw zorgverzekeraar kan u meer informatie geven omtrent de mogelijkheden/kosten om voor meer fysiotherapie verzekerd te zijn.