2
4
1
5
3
previous arrow
next arrow

Shockwave therapie

Shockwave therapie (ook wel ‘extracorporale shockwave therapie’ of ‘ESWT’ genoemd) is een innovatieve behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige ‘schokgolven’, die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben.De bekendste medische toepassing is het vergruizen van nierstenen met behulp van shockwaves.

Fysiotherapeuten passen de methode toe voor het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat bijv. bij een tennisarm, verkalking in schoudergewricht, chronische ontsteking van een achillespees en hielspoor.

Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie.

Behoort u tot de mensen die al lang last hebben van peesproblemen en heeft u al diverse behandelmethoden zonder voldoende resultaten ondergaan? Wellicht is Shockwave therapie dan iets voor u? Heeft u één van onderstaande klachten?

  • Chronische schouderklachten (met of zonder kalkafzetting)
  • Chronische elleboog (tennis- of golferselleboog)
  • Pijn net onder de knieschijf
  • Chronische pijn aan de achillespees (achillodynie)
  • Hielpijn (hielspoor), pijn onder de voet
  • Chronische nek- schouder-, of rugpijn en spanning (trigger points)
  • Andere vormen van peesproblemen.

Dan kan schockwave therapie voor u misschien een oplossing bieden. Wilt u weten of uw klachten behandeld kunnen worden met schockwave therapie? Een therapeut, aangesloten bij Fysiovisie, kan u onderzoeken , behandelen en/of advies geven. Zoek een fysiotherapeut bij u in de buurt in onze zoekfunctie.

Zoek naar praktijken in dit netwerk